Stiinan tarina

RAKKAUDESTA LAJIIN. Ja vähän muuhunkin.

Kesällä 2017 mietin, mitä loppuelämälläni tekisin. Olin puoli vuotta aiemmin jäänyt vuorotteluvapaalle silloisesta työstäni Oulussa. Kahdeksan mielenkiintoisen horeca -myyntipäällikkövuoden jälkeen kaipasin uusia haasteita. Tarjolle tuli yllättäen mahdollisuus ostaa kahvila Kokkolasta. Paikalta, jossa oli ollut kahvila jo kymmeniä vuosia.

Asiaa ei tarvinnut kovin pitkään miettiä. ”Tässä toteutuu kaikki se, mikä on minulle rakkainta ja ominta tekemistä”, totesin. Touhuta keittiössä, tuottaa iloa ja nautinnollisia hetkiä ihmisille. Syötävän, juotavan ja seurustelun merkeissä. Tuumasta toimeen. Jo syyskuussa oli edessä muutto Kokkolaan, ja viikon kuluttua siitä aloitus omassa kahvilassa. Ihan soitellen sotaan en toki lähtenyt, yrittäjätaustaa oli vuosien takaa toiselta alalta.

EI NIMI MIESTÄ PAHENNA. Eikä naistakaan.

Kahvilan nimen Café Stiina keksi aikuinen tyttäreni. Nopeasti syttyvä mutta hitaasti lämpeävä kun olen, nimeä piti ensin makustella. Sitten muistin, miten aikoinaan lempikahvilani oli nimeltään Saara. Lämmintunnelmainen, ystävällinen, lempeä. Sellainen mekin haluamme olla. Höysteenä huumori, hymy ja herkullisuus.

NÄLKÄ KASVAA SYÖDESSÄ. Paitsi että meillä se lähtee.

Aluksi kaikki tuotteet piti ostaa valmiina, kun keittiön virkaa toimitti tiskipöydän pätkä. Kahvila oli aiemmin ollut omistajaleipomoiden myyntipiste, jolloin tuotteet olivat tietysti tulleet leipomoista. Remonttien myötä saatiin lisää keittiötilaa, joten tuotevalikoimaa päästiin laajentamaan. Ja ennen kaikkea valmistamaan tuotteita myös itse. 

Nyt meillä on yhteistyökumppanina muutama lähileipomo, joista olemme valikoineet parhaat, omaa valmistusta täydentävät tuotteet. Muutoinkin pyrimme käyttämään mahdollisimman lähellä tuotettuja ja kasvatettuja raaka-aineita ja tuotteita. 

Maxmossa Gunilla leipoo meille maailman ihanimman ranskalaisen suklaakakun. Sitä tarjoilemme kermavaahdon kera. 

Oulusta Meriläisen leipomosta tulevat täysjyväruukiset, vehnättömät ja hiivattomat, juureen leivotut ruisleipämme. Samoin käyttämämme savukala, se on suomalaisen Hätälän valmistamaa. 

Paistamme aamulla tuoreet pullat ja sämpylät, leivomme juustokakut ja suolaiset piirakat. Valikoima vaihtelee, mutta asiakkaiden suosikkeja pyrimme pitämään tarjolla päivittäin. 

Gluteenittomia tuotteita meillä on aina tarjolla runsaasti, ja pakkasesta löytyy lisää eri ruokavalioihin sopivia vaihtoehtoja.  

MATKAILU AVARTAA. Tule meille.

Tätä kirjoittaessa eletään kevättä 2022. Maailmanlaajuinen pandemia muutti toimintatapoja monen asian suhteen. Ulkomaanmatkat olivat pitkään katkolla. 

Café Stiinassa kuulee usein asiakkaiden sanovan: ”Ihan kuin olisi tullut hetkeksi ulkomaille, jonnekin Ranskaan tai muualle Keski-Eurooppaan”. Silloin tunnen, että olemme onnistuneet. Luomaan sen tunnelman, pienen irtaantumisen hetken. Pöydällä cappuccino tai latte, täytetty croissant tai italialaistyylinen Torta al limone (meillä valmistettu sitruunakakku). Tai kunnon suomalainen pulla ja hyvä suodatinkahvi.

Tervetuloa Café Stiinaan!
Hjärtlig välkommen! Wellcome! Bienvenue!

Tiina Suni, KahviLoitsija